Felső Tófalvi Óvoda

Gondolatok  a felső tófalvi óvodáról

 

Éveken keresztül gondot okozott a szülőknek, iskola igazgatóságának a felső tófalvi óvodások elhelyezése. Évről évre egyik magánházból – melyet az iskola bérelt – költöztek a másikba. Hiányoztak a legalapvetőbb elemi higiéniai feltételek, mint a víz, illemhely, megfelelő világosság.

 A falunak e részében a fogyasztási szövetkezet vezetősége a tagsággal és a tófalvi lakosok bevonásával még a rendszerváltás előtt egy impozáns épületet húzott fel. Az épület első részében élelmiszer elárusító részleget helyeztek el. A második, s egyben egy tágas terem hosszú ideig elkészítetlen maradt. Az iskola igazgatóságának kérésére a fogyasztási szövetkezet vezetősége és a községi önkormányzat döntött: a tágas helységet a felső tófalvi óvodások rendelkezésére bocsátják.

A községi tanács 2004-ben pénzt különített el az óvoda helységének elkészítésére. A munkálatok 2005 tavaszán kezdődtek s szeptember 15-én a felső tófalvi óvodások egy kellemes, meghitt, egészséges, minden feltételnek megfelelő helységben kezdték a tanévet. Ebben a hangulatos, jól felszerelt – sajnos az udvara az elég parányi, úgymond még jóformán egy igazi kört sem lehet alkotni - óvodában egy vegyes csoport működik 18 óvodással. A felső tófalvi óvodának jövője van, hiszen egy népes és gyerekvállaló régiója a falunak.

Az óvodai csoport vezetője jelenleg Sánduj Zsuzsána óvónő.

Felső Tófalvi Óvoda A csoportszoba A csoportszoba Az óvoda udvarán Az óvoda udvarán