Rajzverseny 2014

Rajzverseny 2014

 

  „A mese megkönnyebbíti a szívet, s olyan porhanyóssá teszi az ember lelkét, hogy az álom magvai könnyen kicsíráznak benne”

  2014 áprilisában „Kedvenc állatmesém” cím alatt rajzpályázatot hirdettünk a kisiskolásoknak, hogy olvasásra és alkotásra késztessük őket tudva azt, hogy a mese nélkülözhetetlen a gyermek egészséges személyiségfejlődése szempontjából.

  Általa gazdagodik fantáziája, szókincse. A mese segíti, hogy hosszabban és kitartóbban tudjon valamire figyelni, abban elmélyedni. Átéli az izgalmakat, azonban mindez nem jár valós, közvetlen veszéllyel a számára. Találkozik, azzal a helyzettel mely megmutatja számára, hogy a problémás esetekben is van megoldás.

   Nem lehet eléggé hangsúlyozni az olvasás elsajátításának fontosságát! Mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekünk rendszeresen olvasna. A meséléssel kicsi kortól könyvhöz szoktathatjuk gyermekünket és soha nem múló igény alakulhat ki benne az olvasás iránt.

 A második alkalommal meghirdetett rajzpályázatunk nagy sikernek örvendett. Több mint 100 szebbnél szebb alkotásból kellet kiválasztanunk a legszebbeket.

 Hogy minél több örömet szerezzünk a kis alkotóknak 50 kiválasztott alkotást könyvjutalomban részesítettünk, és minden résztvevő tanulót egy oklevéllel is megajándékoztunk. Az első díjasok csoportjában 20, a második díjasok csoportjában 18, a harmadik díjasok csoportjában pedig 12 tanuló kapott jutalmat.

 Kedves gyerekek, köszönjük a versenyen való részvételt és a sok szép rajzot.

 Külön köszönet támogatóinknak Gergely István, Karsai Vencel vállalkozóknak és a Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola vezetőségének, akik anyagi hozzájárulással segítették rendezvényünket.

 

Szervező tanárok: Kerekes Margit és Kerekes Előd

 

 A rajzverseny díjazottai

A díjazott tanulók csoportképe

A rajzverseny díjazottai

A rajzverseny díjazottai

A rajzverseny díjazottai

A rajzverseny díjazottai

Kiállítás- rajzverseny- 2014

Kiállítás a rajzokból


Galéria a díjazott alkotásokból: