Meseszer

Zetelaki „Dr.P.Boros Fortunát” Elméleti Középiskola

 Meseszer a mesemondás társas játéka

 

2013 április 4-én, 9 órai kezdettel, a helyi Művelődési Házban, iskolánk tanítói folytatni szeretnék az Egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által 2009-ben elindított mese-stafétajátékot.

A játéknak – akárcsak a mesében három alapszabálya van:

-          a mesemondást tovább kell adni két másik településnek

-          magyar népmesét kell mondani

-          a hagyományos magyar népmesemondás rendje szerint

A mese – értjük ezalatt ez esetben a népmesét – az élő szó művészete. Éppen ezért a hagyományos népmesemondáson köznyelven szólva a „fejből mesélést” értjük, nem pedig a felolvasást, vagy a betanult szövegfelmondást, bármilyen mívesen is történik az.

Iskolánk 2012 április 4-én  vette át a mesestafétát a Zeteváraljai „Jókai Mór” Általános Iskolától.

Ezt a stafétát szeretnénk egy mesemondóverseny keretébe foglalva továbbadni a két soronlevő meghívott iskolának : az Oroszhegyi „Petőfi Sándor” Általános Iskolának és az Ivói „Székely János” Általános Iskolának.

Rendezvényünkre szeretettel várjuk a tavalyi stafétaátadó Zeteváraljai Jókai Mór Általános Iskola 0 – IV. osztályos küldöttségét is.

A mesemondóverseny résztvevői 0 – IV. osztályos kisdiákok. A zetelaki iskolát osztálycsoportonként 1 – 1 tanuló képviseli. A meghívott iskolák tanulói is részt vehetnek a vetélkedőn, küldöttségenként 2 – 3 versenyzővel.

Versenyzőink a magyar népmese tárházából kedvükre válogathatnak. A  bemutatás – egész mese, vagy meserészlet – időtartama ne haladja meg az 5 percet.

A prodokciókat a zsüri a hagyományos magyar mesemondás szabályai szerint értékeli.

Tarson hát velünk mindenki, akinek kedve van hozzá, április 4-én, Zetelakán, a magyar népmese ünnepén  !

Kapcsolódjunk be mindnyájan a játékba, indítsunk együtt újabb meseszert !

„ Az én lovam kese, kezdődjön a mese !”  Kívánunk minden résztvevőnek jó és tartalmas találkozást!

 

Zetelaka, 2013. március 5.                  Igazgatóhelyettes: Kacsó András

 


 

Képek a versenyről

A középiskolás ZetEmberkék Színjátszócsoport a "Tökfilkó megnősül" című népmesefeldolgozás előadásával kedveskedett a nézőknek.

 

Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Meseszer Tökfilkó megnősül előadás Tökfilkó megnősül előadás Tökfilkó megnősül előadás Tökfilkó megnősül előadás Tökfilkó megnősül előadás