Óvodaavató ünnepség

Óvodaavató ünnepség Zetelakán

 

Teljesen felújított óvodában tanulhatnak az alszegi diákok Zetelakán, a létesítmény átadását 2012. december 7-én tartották. Az eseményen részt vett Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere, Sándor Barna megyei tanácsos, Verestóy Attila szenátor és Antal István parlamenti képviselő is.

Sebestyén Elemér, a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Líceum igazgatója házigazdaként köszöntötte a megjelent vendégeket, és felelevenítette az alszegi óvoda felújításának történetét. Az igazgató külön hangsúlyozta, hogy az idén, a kormánypénzek folyósításának leállítása után hangsúlyos szerepe volt a helyi és a megyei tanács támogatásának, ezek nélkül nem tudták volna befejezni a munkálatokat. Sebestyén Elemér  megköszönte a pénzügyi támogatásokat, ugyanakkor kifejezte háláját a szülőknek is, akik ide íratják gyerekeiket.

Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere elmondta, hogy ritka az a település, ahol fél éven belül két tanintézetnél is avatószalagot lehet vágni – az idén nyáron ugyanis a Belső utcai új iskolaépületet ünnepelhette a közösség. A gyerekek szívesebben járnak a felújított épületbe, hisz a körülmények nem vonják el a tanulástól a figyelmüket. A polgármester figyelmeztetett: az a nemzet tud felemelkedni, amely az oktatást prioritásként kezeli, majd köszönetet mondott az országos elöljáróknak, akik folyamatosan segítségükre voltak.

 

Óvodaavató ünnepség

 


– December 9-én önök döntik el, hogy lesz-e, akikhez ezentúl is segítségért forduljunk – hívta fel a figyelmet a polgármester.

 


Sándor Barna térségi megyei tanácsos felelevenítette zetelaki óvodás élményeit, majd örömét fejezte ki, hogy tagja lehet annak a csapatnak, amelyik nagy hangsúlyt helyez a székelyföldi oktatási intézmények korszerűsítésére.

– Kívánom, hogy a gyerekek örömét, egészséges szellemi fejlődését szolgálja az intézmény – mondta Hargita Megye Tanácsának képviselője.

– Ezeknek a gyerekeknek, akikkel most együtt ünnepeljük az óvodájuk új épületét, már másabb emlékeik lesznek az óvodás éveikből, mint a korábbi generációknak – mondta el Verestóy Attila szenátor. – Tudatában vagyok annak, hogy minden egyes iskola, óvoda vagy más középület, illetve ide vezető út, amiket az elmúlt években átadhattunk, az összefogás eredménye. Ezzel az összefogással tudunk tenni az elkövetkezőkben azért is, hogy egy másik fontos célunk megvalósuljon: a becsületes munkáért tisztességes bért kapjanak a térség lakói. Fontos, hogy legyen összefogás, legyen erőnk az elkövetkező időszak nagyobb feladataihoz is – hangsúlyozta Verestóy Attila.

– Az elmúlt hetekben nagyon sok udvarhelyszéki lakossal találkoztunk és beszélgettünk. Jóleső érzés, hogy bizakodóak az emberek, hiszen optimizmusra adnak okot az elmúlt 10 esztendő munkájának eredményei – fejtette ki Antal István parlamenti képviselő. – Egy álom valósult meg, a jövő elkezdődött ma Zetelakán, az alszegiek óvodájában. Ez az épület is, mint sok más korszerűsített székelyföldi középület, a közösségünk jövőbe vetett hitét szimbolizálja.

Az óvoda felújított épületénél Incze Benjamin római katolikus esperes mondott áldást. Az ember, az élet a legnagyobb érték, hangsúlyozta az esperes, a jó Isten áldását kérve a gyerekekre és a pedagógusokra, hogy egészségben használhassák az átadott létesítményt.

http://www.rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/megujult-az-alszegi-ovoda-zetelakan