Rajzverseny 2013

Talán sokan nem tudják, de gyermekeink rajzaikon keresztül üzennek számunkra. A kisgyermek szívesen vesz színes ceruzát, ecsetet a kezébe, hiszen ez által jobban ki tudja fejezni önmagát. A rajzpapíron megelevenednek a képzeletükben született mesehősök, gonosz boszorkák, sárkányok meg ördögfiókák és megannyi más és más jó és rossz tulajdonsággal rendelkező szereplők.

2013.április 4- én „Tudj többet, légy jobb” iskolahét keretén belül „Kedvenc mesém” cím alatt rajzpályázatot hirdettünk az elemi iskolások számára.

A mesemondóversennyel egybekötött rajzversenynek az volt a célja, hogy a gyermekek színes ceruzát ragadjanak és lerajzoljanak egy általuk elolvasott, vagy hallott mesejelenetet, mesehőst.

A pályázat nagy népszerűségnek örvendett, hiszen több mint száz rajz érkezett be a felhívásra. Minden gyermekrajz önmagában egy csodálatos alkotás, ezért a díjazottak kiválasztása nehéz feladat volt. Végül minden korcsoportból három kategóriában díjaztuk a győzteseket. 21 tanuló könyvjutalomban részesült, 25 tanulót pedig dicséretben részesítettünk.

 

                   Szervezők: Kerekes Margit tanárnő és Kerekes Előd tanító

 I. díj

 I. díjasok

 II. díjasok

 II. díjasok 


I. díjasok

III. díjasok


Dicséretben részesültek

Dicséretben részesültek


Kiállítás

Kiállítás a rajzokból


Galéria a díjazott alkotásokból: