Tartalmas programokkal zárult a Zöld hét a Tófalvi Elemi Iskola III. B osztályában

Tófalvi Elemi Iskola | dec. 03, 2023 |

Tartalmas programokkal zárult a Zöld hét a Tófalvi Elemi Iskola III. B osztályában thumbnail

A zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola és a hozzájuk tartozó alegységek október 23 és 27 között szervezték meg a Zöld hetet.

A Tófalvi Elemi Iskola III. B osztályos tanulói, akárcsak a többi osztályok, egy nagyon tartalmas hetet zártak. 

Első nap a méhekről tanultak és egy igazi kaptárban levő keretek segítségével szemléltetve nézhették meg, hogy hogyan élnek a világ legszorgalmasabb bogarai. Az óra végén a gyerekek megkóstolták egy nyugdíjas méhész bácsi ajándékát és mézes kenyérrel nyomtatták el a számukra érdekes tevékenységet.

Egy mási nap arról tanultak, hogy hogyan étkezzenek egészségesen és ezért finom gyümölcssalátát készítettünk közösen.

Kirándulást szerveztünk a fenyédi üdítőgyárba, ahol megnézhették, hogy hogyan készül az üdítő, milyen alapanyagokat használnak fel a gyártás során.

Magokkal ismerkedtek és medált ragasztottak a segítségükkel. Termésekből állatfigurákat készítettek, megismerkedtek a különböző fák leveleivel, megfigyelték a formáikat, színüket és állatfigurákat meg más képeket ragasztottak a segítségükkel. Almából és körtéből nyomdát faragtak és nagy élvezettel nyomtattak az alma meg a körte nyomdákkal.

Kipróbálták a tökfaragást és mókásabbnál mókásabb töklámpásokat készítettek.

Ugyanakkor megnézték a kolozsvári bábszínház „Brémai muzsikusok” című bábjátékát és jókat nevettek a mókás állatszereplőkön meg az érdekes történeten.

A Zöld hét kellemes élményeihez hozzájárult a szép időjárás is, ezt kihasználva látogatást tettünk a zeteváraljai Babusgatóba, (állatparkba) ahol rengeteg állattal találkozhattak, megfigyelhették őket a természetes környezetükben, megismerhették a táplálkozási szokásaikat. A program végén minden gyerek lovagolhatott is egy kört. Az állatparkban a séta közben feltöltődtünk és az ősz illatát élveztük.

Zárásként felmászhattak a gyergyói hegyimentők által a helyi sportcsarnokban felszerelt mászófalra és kipróbálhatták az ügyességüket, bátorságukat, erejüket és a kitartásukat. Köszönjük a szervező tanárnőnek és a hegyimentőknek!

A Pacsirta népdalénekesek meg az énekükkel szórakoztatták ugyanezen a nap a helyi kultúrotthonban megszervezett „Művelődésszervezők szakmai találkozóján” az egybegyűlt kultúrigazgatókat meg a közönséget.

A gyerekek visszajelzései alapján a Zöld hét alatt nagyon tanulságos és szórakoztató tevékenységek voltak és elmondásuk szerint szeretnék, ha minden hét ilyen tudna lenni.

További hírek


Álláshírdetés thumbnail
Álláshírdetés
nov. 24, 2023
PDI/PAS thumbnail
PDI/PAS
nov. 21, 2023
Álláshirdetés thumbnail
Álláshirdetés
nov. 14, 2023