Színjátszás thumbnail

Színjátszás

Zetelaka községben az amatőr színjátszás több mint 50 éves múlttal rendelkezik. Az 1968-as évtől kezdődően, kisebb-nagyobb megszakításokkal a község apraja-nagyjának ez jelentette munka után az egyik legkedveltebb aktív kikapcsolódást.

A színjátszó csoportban mindig több generáció képviseltette magát, a kis gyerekektől az idős emberekig.  A próbáknak így egyrészt közösségformáló erejük volt, másrészt a gyerekek és fiatalok önbizalmat kaptak, az idősebbek pedig átadhatták tapasztalataikat és a közösség hasznos, értékes tagjainak érezhették magukat.

Az így létrehozott előadásokat saját községünkben és a környező településeken is bemutatták. A csoport 1999-ben felvette Márton János, a Zetelaki származású színész-rendező, író nevét.


Az utóbbi években ezt a hagyományt próbáltuk feleleveníteni, illetve egy magasabb szintre emelni azáltal, hogy a kulturális tevékenység lebonyolításába bevontunk hivatásos irányítókat, szakembereket, valamint igyekeztünk magas szintű technikai hátteret biztosítani.

Színjátszás thumbnail